Co tě nezabije to tě posílí .

Čokoládové cookies

10. června 2015 v 20:54 | Loarah |  Téma týdne
Ahoj, ano vím že je téma týdne "Malá kapka v obrovském oceánu" a přesto píši článek o jídle. Defakto celej můj blog je taková malá kapka v obrovskym oceánu a to je asi tak všechno co vám k téhle věci můžu napsat.
čokoládové cookies

Snad každej zná cookies, at osobně nebo s filmů kde se o nich mluvilo či se konzumovali, ne jeden z vás na ně dostal chuť při tom pohledu.
Měl\a jsi cookies z Marks&Spencer ale leze to do penez?
Ale kdo z vás ví jak je udělat?
Všude na itnternetu jsou kuchařky ve kterých je o nich zmínka nebo X receptů na ně ale ani jeden neodpovídá tvé představě nebo nechápeš postup?
Je mi jasné že tenhle rcept bude také malá kapka v obrovském ocenu a možná si ho ani nikdo nezapamatuje a nebo si ho také může nekdo hodit do oblíbených a nebo třeba vytisknout.
Každopádně přejdeme k věci. ;
Recept jsem našla na googlu možná stejně tak jako někteří z vás. Ale v čem spočívá jeho originalita ? V tom že jsem na něm upravila několik věcí.
Pro ty kteří opravdu bazírují nad správnými názvy jsou to: Čokoládovo mandlové cookies.

Specifikace
Název: Čokoládovo mandlové cookies
Alergeny: lepek, pšeničný lepek, laktóza, vejce, tuk, cholesterol, mandle, přírodní vanilkové aroma, kakaové máslo, sůl.

Ingredience:
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 1 Hera\Máslo\Zlatá Haná
  • 150 g cukru krupice
  • 100 g třtinového cukru
  • 1 vanilkový\vanilínový cukr
  • 2 vejce
  • ½ hrnku vlažného mléka(cca 140ml)
  • 100 g méčné čokolády(Orion)
  • 100 g mléčné s celými mandlemi(Orion)
  • 100g Tmavé čokolády alespoň 50% (Schogetten)
  • 2 a ½ lžíce kakaa
Postup:
1. Heru\Máslo\Zlatou Hanu nejprve necháme venku změknout, nebo dáme na půl minuty do mikrovlnky, Smícháme si v misce všechny cukry dohromady ty vyšleháme s Herou\Máslem\Zlatou Hanou do jemné pěny. Přidáme jedno vejce, stišíme slehač na jedničku než se vejce zamíchá a přehodíme rychlost opet na max, poté přidáme stejným způsobem druhé vejce. V misce nebo papírovém sáču, ve kterém je mouka, smícháme mouku s práškem do pečiva a promicháme.
Prisypeme část mouky s pr.do.peč.-em do pěny a zalijeme trochou mléka, zamícháme. Takovíhle postup uděláme jestě dvakrát- nesmí nám zbýt žádná mouka, mléka by mělo zbýt trochu na dně. Přidáme 2 a ½ lžíce kakaa a promícháme metličkou .



2. Všechnu čokoládu si nakrájíme na kostičky nožem a dáme do misky ve které jsme meli cukr nebo si vezmeme čistou-> ušpiníme ji.



3. Na jednu polovinu těsta(na jednu polovinu plochy kterou vidíte) nasypeme cca 1\3 nakrájené čokoládu, zbylou čokoládu necháme v misce a přidáme cca 3-6 lžic čistého těsta. Promícháme a dáme vychladit, základní těsto s 1\3 čokolády dáme do ledničky a druhé dáme do mrazáku.



4. Mezitím co se těsto chladí si předehřejeme troubu na 200°C a nakrájíme si pečcí papíry na plechy do trouby.



5. Vyndáme si z chladničky základní těsto s 1\3 čokolády a vytváříme lžičkou bochánky, můžeme dělat kuličky v ruce, pokládáme na plech s pečícím papírem. MUSÍME SI NECHAT VELIKÉ ROZESTUPY, bochánky\kuličky se rozjedou a mohly by se spojit v nevzhlednou placku.
Stišíme troubu na 180°C a dáme péct zhruba na 20-30 minut, já pekla cca 40min. Jde o to aby když do nich píchnete vám nezůstávala vlhká spejle.
Stejný postup je i u druhého těsta, jen ho musíte ještě promíchat lžičkou dyž ho vydáte z mrazáku, a jdou s ním lépe dělat kuličky. Také se tolik nerozjíždí



6. Po vyndání z trouby necháme cookies chvilku vychladnout na plechu a poté je dáme vychladit na mřížku.


Cookies jsou lepší druhý den, proto je po vychladnutí dejte do uzavíratelné krabičky a dejte do kredence.







Vlastní fotky dodám později .
 

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 karkulka17 karkulka17 | Web | 12. června 2015 v 12:12 | Reagovat

To vypadá úžasně :-)

2 nikolwrites nikolwrites | 12. června 2015 v 12:12 | Reagovat

Sůl je alergen jo? No to slyším poprvé.

3 Christina°_° Christina°_° | Web | 12. června 2015 v 14:52 | Reagovat

Když to čtu, tak bych si je dala :( Jinak recept zní skvěle:)

4 Anonym Anonym | 15. února 2016 v 21:51 | Reagovat

Vypadá to fajn, ale štvou mě ty peklwpy (pro nechápavé, štvou mě ty překlepy)
a psaní bez háčků a čárek..
A k těm alergenům si nemohla napsat větší blbost než cholesterol?? Třeba voda by nebyla 8-O

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama