Co tě nezabije to tě posílí .

ČÍNSKEJ SALÁT podle čecha .

7. prosince 2012 v 20:39 | Petra Brabcová

Vymyslelajsemto s mamkou a tenšílenejnázev jsemvymyslelajá, alenevímjestli už honěkdoneudělaljakoprvní :)))
Je to lehké a zároveň dobrý jídlo nežpůjdešna rande nebo nanějkejshopingnebo party,a nebo i když potřebuješ zhubnout ale nechce se ti držet hladovku , to už je jedno , prostě setimzasytíšale i jenom tak pochutnáš .

Ingredience :
Čínský salát
Tatarská omáčka 440ml
Smetanu
(sýr-niva, nebo Balkán)
a na dochucení - Vegetable mix nebo sůl
Pro cca 2 lidi .
Postup: Rozbalíš čísnkej salát a opláchneš ho pod studenou tekoucí vodou , odtrháš z něj první dva listy aby jsi se dostala na ty dobrý listy, utrhneš z něho cca 4-6 listů a ty ještě opláchneš a pracně očistíš od prachu nebo hlíny jak se stává.
Nejdříve do misky otrháš kraje (to zelený žlutý ''ohýbající'') nepravidelně nebo pravidelně jak chceš ale NESMÍŠ POUŽÍT NŮŽ , protože nožem se ničej vitamíny obsažený v té zelenině, NALÁMEŠ prostředek(to ''tvrdší'' převážně bílí) .
Posypete to ''TROŠKOU'' solí nebo tou Vegetable mix a zamícháme.
Za tuhle směs dáme cca 4 lžíce tatarky tak aby bylo pokrytý aspoň trošku ten čínskej salát .
Nalijeme na lžíci smetanu , dáme tam cca 1-2 lžičky smetany.
Zamícháme.
Můžeme rozdrobit sýr Nivu nebo Balkánský sýr.


Když budete servírovat tak si to nandejte do misky a posypete nakrájenou pažitkou nebo Balkánem ;)



Dobrou chuť

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama